Veel gestelde vragen

Alles wat je wilt weten over zonbescherming en Vision.

We ontvangen regelmatig vragen. Over zonbescherming, over Vision.
Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen,
maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Door op de vragen te klikken, kun je de antwoorden lezen.

Vraag & antwoord

Heeft Vision ook proefmonsters?

Ja. Diverse dermatologen en schoonheidsspecialisten adviseren Vision. Ter ondersteuning
van hun advies kunnen ze een 10 ml tube SPF 30 meegeven. U kunt zelf ook een Vision
15 ml tube kopen bij o.a. Kruidvat, Etos, Trekpleister en de Zelfstandige drogist voor de consumentenadviesprijs van €1,74.

   

Hoe lang kan ik Vision producten bewaren?

Na opening adviseren wij Vision niet langer dan één jaar te bewaren. Dat is ook wat het symbool op de verpakking betekent.

   

Waar kan ik Vision kopen?

Vision is verkrijgbaar bij de drogist en in de meeste apotheken in Nederland. In het najaar (medio september) en in de winter maanden (tot april) halen veel winkels het overgrote deel zonbeschermende producten van het schap. In de meeste van deze winkels kun je Vision wel blijven kopen, alleen zijn de voorraden dan een stuk kleiner. De kans is groter dat Vision tijdelijk niet verkrijgbaar is. Vision Sport is in de meeste winkels wel het hele jaar door te koop

   

Kan ik Vision ook online bestellen?

Er zijn diverse online aanbieders die Vision aanbieden. Vision heeft ook een eigen webshop, ga naar: www.drogist.nl/merken.htm?merk=vision.

   

Is Vision ook buiten Nederland te koop?

Vision is alleen in Nederland te koop

   

Hoe gebruik ik Vision?

Omdat Vision haar specifieke werking ontleent aan de mogelijkheid om diep in de huid
te dringen adviseren wij Vision te gebruiken vóór het aanbrengen van eventuele make-up
of andere huidverzorgingsproducten. Vision trekt al na 20 seconden in de huid en biedt na
15-20 minuten bescherming tegen UVA- & UVB-straling. Smeer royaal (35 ml per volwassene per keer. Indien u het aantal ml halveert, halveert u ook de beschermingsfactor), regelmatig en zorgvuldig. Kijk op de zijkant van het vouwdoosje voor meer advies.

   

Vanaf welke leeftijd van mijn kinderen kan Vision gebruikt worden?

Geadviseerd wordt jonge kinderen tot 1 jaar zo veel mogelijk uit de zon te houden. Trek kinderen altijd beschermende kleding aan (T-shirt en petje) en stel ze slechts in beperkte mate bloot aan direct zonlicht (nooit tussen 12-15 uur). Gebruik voor kinderen een zeer waterbestendig zonnebrandmiddel zonder parfum met een (hoge) beschermingsfactor SPF 30 of SPF 50.

   

Ben ik met Vision langdurig beschermd tegen de zon?

Hoe lang je beschermd bent tegen verbranding door de zon is helemaal afhankelijk van de zonkracht, je huidtype en de beschermingsfactor die je gebruikt. Raadpleeg de zijkant van de Vision verpakking om te kijken hoelang u beschermt bent.

   

Welke beschermingsfactoren heeft Vision?

Vision - Every Day Sun Protection is te koop als lotion in SPF 10-20-30 en 50. In sprays als SPF 30-50 en 50+ kids spray.

   

Is Vision ook geschikt voor gebruik in het gezicht?

Vision All Day Sun Protection is hiervoor prima geschikt. Let er wel op dat alle zonbescher-mende producten - ongeacht merk - door de (hoge) beschermingsfactor irritatie van de ogen kunnen veroorzaken. Dus zorg ervoor dat zonbeschermende producten niet te dicht bij de ogen gebruikt worden. Bescherm de ogen en de huid direct rond de ogen door het dragen van een zonnebril (met voldoende UV protectie).

   

Vision bevat oxybenzon. Is dat wel veilig?

Ja, Vision is een veilig product dat voldoet aan alle internationale normen en dat met een gerust hart gebruikt kan worden. Een van de UV-filters die in Vision wordt gebruikt is oxybenzon. Oxybenzon is een veilig UVA filter die de huid beschermt tegen schadelijke effecten van UV-straling. Het gehalte dat in Vision wordt gebruikt ligt zelfs nog bijna 50% onder de in Europa toegestane maximale norm van 10%. Oxybenzon is een veilige filter die uitstekend beschermt tegen schadelijke gevolgen van de zon. Oxybenzon kán in incidentele gevallen een allergische reactie veroorzaken en om die reden wordt ook op de verpakking duidelijk vermeld dat dit wordt gebruikt. Ook die vermelding voldoet aan alle geldende regel- en wetgeving. Geen enkel onderzoek heeft aangetoond dat oxybenzon schadelijk voor de mens zou kunnen zijn. Oxybenzon is een zeer algemeen in zonnebrandmiddelen gebruikte UV-filter, die volgens de huidige wetenschappelijke inzichten veilig is in de concentraties waarin het in zonnebrandmiddelen wordt gebruikt. Door het bevoegd wetenschappelijk comité van de Europese Commissie is een lijst vastgesteld van UV-filters die in zonnebrandmiddelen veilig kunnen gebruikt worden, oxybenzon is daar één van. Ook de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ziet geen redenen om de veiligheid van zonnebrandmiddelen te betwijfelen. Anti-zonnebrandmiddelen spelen een onmiskenbare rol in het beschermen van de huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en de website van de Voedsel en Warenautoriteit: http://www.ncv-cosmetica.nl/nl/actueel/97/anti-zonnebrandmiddelen-van-groot-belang-bij-verstandig-zonnen, http://www.nvwa.nl/onderwerpen/consumentenartikelen/dossier/antizonnebrandmiddelen/wat-mis-kan-gaan-met-antizonnebrandmiddelhttp://www.nvwa.nl/onderwerpen/consumentenartikelen/dossier/antizonnebrandmiddelen/wat-consumenten-kunnen-doen             

   

Vision is een handelsmerk van Imgroma BV

Imgroma B.V.
Postbus 171 
1110 BC Diemen

T: 0900-1011015 F: E:

Privacy Reglement

 

Takeda Consumer Health Care (leverancier van Vision) streeft er naar producten van een hoge kwaliteit te leveren, waarbij betrouwbaarheid een belangrijke factor is. Respect voor de privacy van onze klanten en een zorgvuldige omgang met de persoonsgegevens is een belangrijk onderdeel van de betrouwbaarheid van onze onderneming.

In dit Privacy Reglement wordt informatie verstrekt over de manier waarop wij omgaan met persoonsgegevens onze klanten die via de Vision website worden verkregen.

Persoonsgegevens en wijze van verzamelen

In het kader van onze dienstverlening kunnen wij zowel direct als indirect persoonsgegevens van of over de klant verzamelen en vastleggen in een database. Onder deze persoonsgegevens vallen naam, adres, woonplaats, (mobiel)telefoonnummer, geboortedatum en e-mail adres

De database is eigendom van Takeda Consumer Health Care en zal niet beschikbaar gesteld worden aan derden, behalve in de volgende gevallen:

  • wanneer wij hiertoe wettelijk worden verplicht;
  • wanneer dit noodzakelijk is om de rechten van de klant of van onszelf te beschermen.

In die gevallen worden uw persoonsgegevens echter alleen verstrekt indien genoemde derden de vertrouwelijkheid en beveiliging van de gegevens hebben toegezegd.

Wij zullen niet meer persoonsgegevens verzamelen dan redelijkerwijs nodig is voor doeleinden nader omschreven in dit Privacy Reglement. Bovendien zullen wij de persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt.

Doel

Op bepaalde onderdelen van onze websites kunt u uw persoonsgegevens aan ons verstrekken. Deze worden uitsluitend met uw toestemming door ons gebruikt voor marketingdoeleinden zoals:

  • het per e-mail, post, telefonisch, sms en/of andere media benaderen met informatie, activiteiten, nieuws, acties en/of aanbiedingen over Vision
  • het optimaliseren van (de klantenservice of producten van) Takeda Consumer Health Care

Om aanbiedingen zoveel mogelijk op uw interesses af te stemmen, kan Takeda Consumer Health Care uw gegevens (laten) analyseren en combineren met andere gegevens.

Persoonlijke reacties van onze klanten worden naast (geanonimiseerde) statistische gegevens gebruikt ter optimalisatie van onze dienstverlening en het gebruik van onze website.

Contact

Indien u inzage, wijziging of verwijdering wenst van uw persoonsgegevens in onze database dan zullen wij op uw verzoek een overzicht verstrekken van uw persoonsgegevens en de wijze waarop deze door ons worden verwerkt. Dit verzoek (vergezeld van een kopie van uw geldige paspoort of rijbewijs) kunt u per post of per e-mail zenden aan:

Takeda Consumer Health Care Postbus 31 2130 AA Hoofddorp nl.consumer@takeda.com

Voor het verstrekken van dit overzicht zullen wij geen administratiekosten in rekening brengen.

Ook indien u bezwaar wilt aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens door ons of indien u vragen, opmerkingen of klachten heeft over de bescherming van uw persoonsgegevens door ons dan kunt u schriftelijk terecht op bovenstaand adres. U zult binnen vier weken een reactie van ons ontvangen.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om dit Privacy Reglement aan te passen. Het verdient daarom aanbeveling om dit Privacy Reglement regelmatig te raadplegen zodat u op de hoogte bent van deze wijzigingen.

Hoofddorp, 24 april 2009